Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva o činnosti SDH Kamenička za rok 2007

Obrazek

Zpráva o činnosti SDH Kamenička za rok 2007 ...

Dne 8.12.2007 proběhla v místním kulturní domě výroční schůze místního SDH. Schůze se zůčastnilo dohromady asi 30 členů a hostů. Níže je uveřejněna zpráva o činnosti SDH Kamenička za rok 2007:

Zpráva o činnosti sboru dobrovolných hasičů Kamenička za rok 2007

Po loňském významném roce, který se nesl ve znamení oslav 110. výročí od založení sboru jsem se letos vrátili do všednějších dnů. To ale neznamená, že se letos nic nedělo, ba naopak byl letošní rok velmi bohatý na různé události, ať už veselé – kdy zde bylo několik svateb a s tím spojených zpívání a zatahování novomanželů, dále masopust, karneval, pálení čarodějnic, narození potomků, oslav významných životních jubilejí některých členů a různé jiné akce. Bohužel došlo i na smutné události, kdy nás navždy opustili naši dlouholetí členové pan Jan Jakš a dlouholetý starosta SDH Kamenička pan Josef Bumbálek.

Činost sboru v letošním roce:

Únor – Pomoc s výzdobou a s organizací plesu, který každoročně pořádá Svaz žen

Únor - Tradiční masopustní průvod, kterého se zůčastnilo mnoho pestrých masek byl

velmi vydařený. Podepsalo se to i na vybrané částce, která činila rekordních

15 200,- Kč!!!

Únor – Dětský karneval s bohatou tombolou a projekcí pro děti

Březen – Pomoc obci s jarním úklidem a přestěhování dětského hřiště na náves

Duben -Pálení čarodějnic – stavba hranice a různé přípravy nám zabraly téměř týden

Květen - zůčastnili jsme se memoriálu Dr. Káby v Kamenici. Do soutěže jsme přihlásili dvě družstva. Obsadili jsme 7. a 10. místo, což bylo vzhledem ke konkurenci dobré umístění.

Květen - proběhla okrsková soutěž v Bítovčicích. Opět jsme postavili dvě vyrovnaná družstva, která mezi sebou svedla velmi vyrovnaný souboj. Nakonec z toho bylo umístění na 5. a 6. místě.

Červen - Pomoc s pořádáním a organizací dětského dne.

Červen - Starostou okrsku panem Jaroslavem Krejčím jsme byli požádáni o pomoc při sestavení technické čety, která bude zajišťovat okresní soutěž v Polné. Do Polné nás nakonec odjelo 7, byla to dvoudenní akce s přenocováním v Brzkově:-)

Listopad – Pomoc obci s podzimním úklidem a odvozem lupení.

Během roku jsme pořádali ještě spoustu dalších menších akcí, například 5 zátahů novomanželů,které byly velmi podařené. Dále jsme pomáhali se zajištěním dětského dne. V listopadu jsme spolu s kulturním klubem pořádali divadelní představení Zmatkařů z Dobronína. A na závěr musím zmínit pomoc členů SDH při rekonstrukci kulturního domu a následného úklidu. Odpracovalo se zde spoustu brigádnických hodin.

Jinak se během roku prováděla běžná oprava a údržba našich strojů, čištění přítoků do rybníků, atd. Před soutěžemi jsme absolvovali spoustu nácviků požárního útoku a štafety 4x100m s překážkami.

Nákupy v roce 2007:

Obecní úřad v Kamenici nám zakoupil 8 kusů pracovního stejnokroje PS II a 2hadice Firesport – B.

Z vlastních finančních zdrojů jsme si pořídili 2 hadice Firesport – C, Nové kožené řemínky k přilbám a 7 kusů kožených opasků.

Od firmy Zelený jsme dostali nový sportovní rozdělovač, byla to kompenzace za způsobené nepříjemnosti a škody.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář