Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kamenička cestovala proti proudu času

article preview

Kamenička cestovala proti proudu času

 

Kdo z pamětníků projížděl 23. září v ranních hodinách ještě potemnělou vyle.jpgKameničkou, mohl nabýt dojmu, že se vrátil v čase. Na proti Kulturnímu domu totiž stál modrý linkový autobus. Na tom by nebylo až tak nic zvláštního, kdyby to nebyl starý dobrý „Erťák“ neboli „kulaťák“.

 

Jelo se totiž na výlet a to ne na ledajaký. Nejenom, že se zvolil starý legendární autobus, ale jelo se i do vojenského výcvikového prostoru Milovice. Že Vám to nic neříká? Tak se zeptejte chlapů, co byli na vojně!

 

v.jpgAutobus jel pěkně, ani moc nedrncal a místa na nohy bylo víc, než v moderních autobusech. Drobnou chybu udělal jen ten, kdo si sedl blízko dveří. Nedá se říci, že by do vozu netáhlo, ale při první zastávce se za pomoci „dekového utěsňovadla“ vše vyřešilo a tak bylo v Erťákovi nakonec i teplo. A to se ani moc zahřívadel nenalévalo.

 

V Milovicích jsme byli načas. Bývalý vojenský prostor slouží nyní jako zábavní vylet.jpgpark pro celou rodinu. Jmenuje se Mirakulum a je to místo, kde si děti opravdu přijdou na své. Desítky prolézaček, houpaček a skákadel jim nedaly vydechnout. Však se nám také rozprchly tak rychle, že jsme nakonec byli vděční za pásky s telefonním číslem, které jim byly u vstupu nalepeny na zápěstí. Nutno podotknout, že se nikdo neztratil.

 

p1000291.jpgAle ani rodičové, či starší děti nebyli ochuzeni o zážitky. Taková jízda „bévépéčkem“, kdy vám bahno stříká až za uši (někteří jeli i dvakrát!), nebo jízda parní lokomotivou či prohlídka kopie základny americké armády z vietnamské vyl.jpgválky patří k nezapomenutelným zážitkům. Když pak vše ještě proložíte dobrým nápojem a lahodnou krmí, je nasnadě, že jste prožili fajn den.

 

vylett.jpgKdyby nezačalo pršet, asi by se dalo ještě setrvat. Cesta domů pak ubíhala mnohem rychleji, i když stařičký autobus opět nikam nespěchal. Dobrá nálada uvnitř a sdělování zážitků totiž vnímání času neuvěřitelně zkrátilo a tak jsme spolu se západem slunce, unavení, ale plni zážitků dorazili ve zdraví domů. 

Fotky k nakouknutí zde, pokud někdo máte další a chcete se s námi o ně podělit budeme rádi....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář