Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činnost SDH 2008

Obrazek

Činnost SDH 2008

Sbor Dobrovolných hasičů Kamenička má k dnešnímu dni 44 členů s věkovým průměrem 34 let. V letošním roce náš sbor prošel nemalýmy změnami. Po dlouhých letech jsme přijali do našich řad také ženy, které se pustily ihned do tréninku na soutěže, na kterých jim to šlo přímo skvěle. Také se nám přihlásili dva sponzoři firmy AUTONOT v.o.s. a DCOMP s.r.o., kteří nám přislíbily finanční částku ve výši 110 000Kč na úpravu sportovní stříkačky. K dnešnímu dni jsou již podepsány smlouvy a stříkačka u úpravce. Věnovali jsme se také dění v obci a to pořádání různých kultuních a společenských akcí, ať už pro naše děti nebo pro dospělé.
ObrazekPro děti jsme pořádali karneval, dětský den, rozloučení s prázdninami. Pro nás starší proběhl tradiční ples, se kterým jsme vypomáhali organizaci žen, pořádali jsme masopust, čarodějnice, setkání důchodců, dva bály a další drobné akce, také k nám zavítali divadelníci z Dobronína

Činnost sboru:
Únor - Výpomoc při organizaci tradičního plesu
Tradiční masopust, kterého se zúčastnilo mnoho masek. Při masopustním průvodu se opět vybrala rekordní částka 16 500Kč.
Březen - Spolu s kulturním klubem jsme pořádali setkání důchodců.
Duben - Uspořádali jsme Jarní bál.
Proběhli také tradiční čarodějnice.
Květen - Účastnili jsme se memoriálu Dr.Arnošta Káby v Kamenici, kam jsme letos vyrazili ve třech družstvech a to dvě družstva mužů do 35 let a jedním družstvem žen, které skončily na 3. místě. Muži se umístili na 11. a 12. místě což je vzhledem k našemu vybavení místo dobré. O týden později jsme byli na okrskové soutěži ve Velkém Beranově, kam jsme opět vyrazili se třemi družstvy. Družstvo žen opět nezaváhalo a přivezlo si odsud 1. místo a postup do okresního kola. Muži se umístili na ne zrovna oblíbeném místě a získali 4. bramborovou příčku, druhé družstvo se umístilo na 10. místě.
Červen- Pořádali jsme dětský den.
Byli jsme požádány o pomoc s pořadatelskou službou při zajišťování bezpečnosti na Horácké rally. Této akce se zúčastnilo 17 členů, kterým bych chtěl ještě jednou poděkovat. Dík patří i našim ženám, které ten samý den jely změřit své síly do Batelova na okresní kolo v požárním sportu, odkud přivezly výborné 3. místo.
Srpen- Podepsání sponzorské smlouvy s panem Vladimírem Mátlem, který zde
zastupoval firmu AUTONOT v.o.s.
Září- Pořádali jsme rozloučení s prázdninami pro děti.
Listopad- Už po páté k nám zavítal divadelní sbor Zmatkaři z Dobronína.
Byla podepsána druhá sponzorská smlouva s panem Radkem Horákem, který zastupuje firmu DCOMP s.r.o..
Pořádali jsme letošní druhý bál - Hawai bál


ObrazekBěhem roku samozřejmě proběhla spousta menších akcí: oslavy narozenin, narození dětí. Podíleli jsme se též na opravě hrobu Karla Vozába v Lukách. Samozřejmě bylo též odpracováno mnoho brigádnických hodin pro obec. Starali jsme se o místní zeleň, byl sundán obecní rozhlas, proběhlo čištění přítoků do rybníků a také jsme se starali o naší techniku.
Všem těm, kteří se podíleli na těchto akcích, moc děkuji za jejich dobrovolnou činnost, kterou vykonávají ve svém osobním volnu a doufám, že tomu tak nadále zůstane.